O nama

J'ELIM je osmišljen s idejom moderne i mlade poslovne žene, njenih potreba i želja, no sve to s malim pomakom. Na svome početku, brend će se kretati u jednostavnijim, promišljenim i vrlo funkcionalnim smjerovima. Bazni komadi koji su se polako počeli gubiti iz naših ormara pod utjecajem silnih trendova koji se mijenjaju iz tjedna u tjedan, u J'ELIM kolekcijama polako će se vratiti u naše ormare. Svakako se planiramo kretati u jednom smislenom, ali nikako bezličnom smjeru. Basic komadi ne moraju biti ni obični ni dosadni, što ćemo i dokazati kroz nadolazeće kolekcije, i nadamo se zaživjeti u ormarima naših kupaca godinama.

U prvoj kolekciji naziva "SUMAMOD", čije ime na šaljivi način predstavlja našu prvu kapsula kolekciju, htjeli smo obuhvatiti sve aspekte jednog ormara koji svaka žena mora, želi i teži imati. Kolekcija sadrži materijale poput trapera, pamučnog popelina i prozračnog muslina koji u jednom mahu pokrivaju poslovne, casual i večernje prigode. Ovom smo kolekcijom željeli dokazati kako nije neophodno imati tri trokrilna ormara dupkom puna odjećom, već je jedan minimalistički pristup capsule garderobi sasvim prihvatljiva opcija. Mislim da ne trebamo ulaziti u duboka obrazloženja zašto je baš to cilj ove kolekcije, sa svim poznatim informacijama o modnoj industriji kao jednim od najvećih zagađivača našeg planeta, a u ćemu sudjelujemo svi mi, suludim kupovanjem mase odjeće svakog mjeseca. No na našu sreću, nije teško promijeniti to, jer promjena kreće od nas samih. Ja sam osobno iznosila svu odjeću iz kolekcije te znam da je moguće, dapače vrlo jednostavno nositi svega desetak komada na sto različitih načina i tako savjesno sudjelovati u modnom svijetu i biti zapažena iz svih najboljih razloga!

Kolekcija kao takva sadrži klasične crne i bijele komade koji se međusobno stapaju u jednu elegantnu i sofisticiranu priču. Crno bijeli dio kolekcije nastojala sam učiniti zanimljivim izborom materijala poput crne sjajne likre koja u kombinaciji s bilo kojim drugim materijalom dodaje dašak modernosti i fetišizma. Bijele komade poput klasičnih pamučnih košulja nastojala sam konstrukcijskim pristupom ukrasiti detaljima poput obostranog kopčanja čime se dobila vrlo zanimljiva dvodjelna košulja koja će zapapriti i najjednostavniji outfit. S druge pak strane imamo onaj vedriji i odvažniji dio kolekcije kroz koji se prožimaju boje, različiti printevi i ručno oslikavanje odjeće koje se, usprkos kontrastiranju monokromatskom dijelu kolekcije, s njim savršeno sljubljuje i nadopunjava.
Izdvojila bih ručno oslikane traper jaknice koje se prodaju isključivo kao unikati u suradnji s kolegicom Nikom Vrbicom između čijih se crteža (kojih je preko stotinu) može birati na J'ELIM webshopu i našim medijskim platformama te svaki kupac dobiva apsolutni unikat kojim nikada neće proći ulicom nezapaženi!
Osim ove kolekcije, planiramo i krećemo u realizaciju idućih projekata i kolekcija te znamo da ćete ih skupa s nama rado popratiti!