Izjava o privatnosti

Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka

Ova izjava o privatnosti definira kako obrt "Jelim, vl. Jelena Vrhovec" koji je vlasnik web stranice jelim.hr koristi i štiti informacije koje dajete portalu jelim.hr korištenjem ove stranice. Obrt "Jelim, vl. Jelena Vrhovec" obvezuje se čuvanju vaše privatnosti. Korištenje web stranice obrta "Jelim, vl. Jelena Vrhovec" moguće je i bez pružanja osobnih podataka, međutim, ako korisnik želi koristiti neke od usluga ove web stranice, obrada osobnih podataka može biti nužna. Ako je obrada podataka nužna, no međutim za nju ne postoji zakonska osnova, za pristanak će se uvijek pitati korisnik.

PRIVOLA

Privola korisnika je svaka točno određena, informirana i nedvosmislena indikacija korisnikove želje po kojoj on ili ona putem izjave ili jasne potvrdne radnje izražava pristanak na obradu osobnih podataka koji su vezani za njega ili nju. Obrada osobnih podataka kao što je ime, prezime, adresa, email adresa ili broj telefona korisnika uvijek će biti u skladu s Općom Uredbom o zaštiti osobnih podataka i zakonskom regulativom države članice koja je primjenjiva na web stranicu obrta "Jelim, vl. Jelena Vrhovec". Putem ovih pravila privatnosti željeli bismo obavijestiti javnost o prirodi, opsegu i svrsi osobnih podataka koje prikupljamo i obrađujemo, ali i informirati korisnike o njihovim pravima. Svaki korisnik po Zakonodavstvu EU ima zajamčeno pravo da povuče i/ili ukine svoju privolu za obradu osobnih podataka u svakom trenutku. Ako korisnik želi iskoristiti pravo da povuče i/ili ukine svoju privolu, u svakom trenutku može kontaktirati voditelja obrade osobnih podataka web stranice obrta "Jelim, vl. Jelena Vrhovec".

PODACI KOJE PRIKUPLJAMO

a.) osobni podaci – prikupljamo sljedeće informacije: ime i prezime, kontaktne informacije, uključujući i vaš e-mail, demografske informacije, kao što su poštanski broj, preferencije i interesi te ostale informacije relevantne za analizu kupaca i ponude.

b.) opći podaci i informacije – tip preglednika i njegova verzija, operacijski sustav, web stranica s koje se pristupa našoj web stranici, podstranica, datum i vrijeme pristupanja web stranici, IP adresa, pružatelj internetske usluge i drugi slični podaci i informacije koje se mogu koristiti u slučaju napada na informacijski sustav.

Voditelj obrade osobnih podataka ili osoba zadužena kao voditelj obrade osobnih podataka je svaka fizička ili pravna osoba, javna ustanova, agencija ili drugo tijelo koje samo ili u suradnji s drugima određuje svrhu i način obrade osobnih podataka; na mjestima gdje je svrha i način obrade osobnih podataka uređen zakonodavstvom države članice EU-e, kriterij za izbor voditelja obrade bit će pod ingerencijom zakonodavstva države članice EU-e.

Voditelj obrade osobnih podataka po Općoj Uredbi o zaštiti osobnih podataka ili drugih zakona koji se tiču zaštite osobnih podataka primjenjivih u državama članicama EU je:
Jelim, vl. Jelena Vrhovec
Andrije Peteka 2a, 10297 Luka
Email: jelim.info@gmail.com
Web Stranica: www.jelim.hr

Službenik za zaštitu osobnih podataka postavljen od strane voditelja je:
Jelena Vrhovec
Email: vrhovecjelena@gmail.com

Svaki korisniik može u bilo kojem trenutku izravno kontaktirati službenika za zaštitu osobnih podataka sa svim pitanjima i prijedlozima vezanim za zaštitu podataka. Voditelj obrade osobnih podataka će obrađivati i držati osobne podatke ispitanika jedino u vremenu koje je potrebno kako bi se ostvarili ciljevi držanja osobnih podataka, ili do roka koji dopušta Zakonodavstvo EU ili drugi zakonodavci pod čijom je nadležnosti voditelj obrade osobnih podataka.Ako se razlog spremanja osobnih podataka ne može ispuniti ili period čuvanja određen od strane Zakonodavstva EU ili drugih nadležnih zakonodavaca istekne, osobni podaci ispitanika će se rutinski blokirati ili izbrisati u skladu sa zakonskim preduvjetima. Svaki ispitanik ima pravo garantirano od strane Zakonodavstva EU da u svakom trenutku od voditelja obrade osobnih podataka dobije besplatnu informaciju o svojim osobnim podacima koji su pohranjeni, kao i kopiju traženih osobnih podataka.

SIGURNOST

Obrt neće dostavljati niti razotkriti osobne podatke kupca trećoj osobi, osim u slučajevima u kojima tako izričito propisuje zakon, te u slučajevima kada je to potrebno za ispunjenje obveza.Svi podaci o kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici tvrtke i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. Obrt se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca na način da prikuplja samo osnovne podatke o kupcima koji su nužni za ispunjenje obveza. Obrt informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, te redovito daje kupcima mogućost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške svrhe. U slučaju promjene bilo kojeg od osobnih podataka (npr. mjesto stanovanja, adresa dostave) koji se evidentiraju prilikom registracije, kupac je dužan o promjeni obavijestiti obrt. U slučaju promjene o kojoj nije obaviješten, obrt ne odgovara za bilo kakve nedostatke u pogledu narudžbe odnosno isporuke proizvoda. Gore navedene odredbe o zaštiti osobnih podataka odnose se isključivo na početnu web stranicu jelim.hr, te na sve stranice unutar jelim.hr domene, a ne na vanjske stranice na koje upućuju linkovi na jelim.hr domeni, za koje stranice obrt nije nadležan, niti odgovoran te za koje stranice obrt ne prikuplja i ne obrađuje podatke korisnika.